مدیرکل دفتر اقتصادی سازمان تات:
پیشرفت ۸۲ درصدی اجرای طرح الگوی کشت در استان اصفهان
مدیرکل دفتر اقتصادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در همایش الگوی کشت استان اصفهان با بیان اینکه طرح الگوی کشت در ۱۵ میلیون هکتار زمین کشاورزی استان اصفهان در حال اجراست، گفت: این استان، پیشرفت ۸۲ درصدی در اجرای این طرح داشته است.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، علیرضا نیکویی با بیان اینکه استان اصفهان پیشرو در اجرای طرح الگوی کشت است، گفت: این طرح ۸۲ درصد پیشرفت اجرایی داشته است و میتواند در حل معضلات ناشی از کمبود آب و خشکی زایندهرود، بسیار موثر باشد.
دبیر طرح ملی الگوی کشت با اشاره به اینکه استان اصفهان جزو هفت استان برتر کشور در تولیدات زراعی است، گفت: با اجرای این طرح، اکنون اطلاعات دقیقی از میزان مصرف آب در اختیار داریم و میتوانیم بهرهوری آب را افزایش دهیم.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تداوم اجرای این طرح گفت: به زودی با راهاندازی سامانههایی همچون؛ سامانه مدیریت الگوی کشت، در راستای حرکت منسجمتر این طرح قدم برمیداریم.
پژوهشگر و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان نیز در این همایش اظهار داشت: در شرایطی که بیش از ۷۵ درصد آبهای قابل استحصال کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود، بحران کمآبی در اصفهان به شدت محسوس است و بر اساس آمار، در حوضه زایندهرود، کمتر از ۳۴ درصد از منابع آب سطحی به حوزه کشاورزی اختصاص مییابد.
مهدی پناهی تأکید کرد: کاهش مصرف آب و افزایش شاخص بهرهوری آن، نخستین گزینه برای مقابله با این بحران است.
وی با اشاره به وضعیت بهرهوری آب در کشاورزی اصفهان افزود: بهرهوری آب برای گندم در دشت برخوار، ۰.۶۹ کیلوگرم بر مترمکعب آب مصرفی برآورد شده و با توجه به سطح زیرکشت ۸۳ هزار هکتاری گندم و میانگین عملکرد 4 تن در هکتار، نیاز آبی خالص گندم در استان ۵۸۰ میلیمتر است.
پناهی تصریح کرد: این ارقام، نشاندهنده ضرورت به کارگیری تکنیکها و روشهای نوین در آبیاری و مدیریت منابع آب است.
پناهی به چندین راهبرد برای بهبود بهرهوری آب در اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: استفاده از سیستمهای آبیاری نوین مانند آبیاری قطرهای و زیرسطحی میتواند به کاهش تبخیر و افزایش بهرهوری آب کمک کند؛ همچنین، به کارگیری فناوریهای کشاورزی دقیق مانند GIS و استفاده از کودهای آلی برای نگهداری بیشتر آب در خاک، از دیگر راهکارهای پیشنهادی است.